Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2011

Ιδού ποιούς νέους «φόρους» θα ψηφίσει η κυβέρνηση Παπαδήμου στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο

Ούτε μία μέρα δεν πέρασε που ο Ευάγγελος Μπενιζέλος (Βενιζέλος κατά παράφραση) ότι δεν θα επιβληθούν νέα μέτρα το 2011-12 έρχονται με πρόσχημα συμφωνία με τους κατακτητές μας για εφαρμογή των παρακάτω μέτρων.
Για την ακρίβεια κόβονται με το νέο φορονομοσχέδιο 876 φοροαπαλλαγές όλων των ειδών. Με βάση λοιπόν ότι πλέον έχουμε ... τριμερή κυβέρνηση δεν τίθεται καν θέμα να μην περάσει το νομοσχέδιο και έτσι θα πρέπει όλοι να ξεχάσουμε φοροαπαλλαγές για:

Δαπάνες που αφορούν ιατρικές επισκέψεις και εξετάσεις, νοσήλια.

Ενοίκια.
Δίδακτρα φροντιστηρίων.
Ασφάλιστρα ζωής
Ασφαλιστικές εισφορές
Δωρεές
Τόκους στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας κ.λπ.
Καταργούνται επίσης οι εκπτώσεις δαπανών χωρίς δικαιολογητικά από τα ακαθάριστα έσοδα επιχειρήσεων και οι μειώσεων στα καθαρά ποσά γεωργικού εισοδήματος για αγρότες και κτηνοτρόφους.

Το φορονομοσχέδιο επίσης θα προβλέπει:


Κατάργηση μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ που ισχύουν στα νησιά του Αιγαίου (οι συντελεστές Φ.Π.Α. είναι μειωμένοι κατά 30% σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα)

Περικοπή φοροαπαλλαγών για μεταβιβάσεις, γονικές παροχές, κληρονομιές και δωρεές ακινήτων και λοιπών περιουσιακών στοιχείων. Στο στόχαστρο βρίσκονται: Το αφορολόγητο όριο για γονικές παροχές και για κληρονομιές ή δωρεές περιουσιακών στοιχείων από τους γονείς στα παιδιά και από τον έναν σύζυγο στον άλλο.
Περικοπή των φοροαπαλλαγών κατά την αγορά Ι.Χ. αυτοκινήτου από τρίτεκνους, πολύτεκνους και ανάπηρους.
Ευνοϊκές φορολογικές ρυθμίσεις για αγρότες, επιχειρήσεις, νομικά πρόσωπα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα κ.λπ.πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου