Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2011

Άρση ασυλίας για ευρωβουλευτή του ΚΚΕ

Αίτημα για άρση της βουλευτικής ασυλίας και απόδοση ευθυνών στον ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Γιώργο Τούσσα για απάτη σε βάρος του ΝΑΤ υπέβαλε ο ανακριτής του Πειραιά. Ενέκρινε την απόφαση το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο


Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε σήμερα, Πέμπτη την άρση της βουλευτικής ασυλίας του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ και της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς, Γεώργιου Τούσσα, μετά από αίτημα του Πρωτοδικείου Πειραιά για υπόθεση απάτης.

Το σκεπτικό της απόφασης

"Ο δικαστής του 7ου τμήματος του Πρωτοδικείου Πειραιά ζήτησε την άρση της ασυλίας του Γεωργίου Τούσσα, βουλευτή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προκειμένου να μπορέσει να διεξαγάγει την ποινική διαδικασία η οποία κινήθηκε κατόπιν παραγγελίας της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Πειραιά.

Ο κ. Τούσσας, μαζί με οκτώ άλλα άτομα, κατηγορείται ότι μείωσε εν γνώσει του και για να ωφεληθεί άλλος, κατά ποσό μεγαλύτερο των 147.000 ευρώ την περιουσία του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου ΝΑΤ , νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου, του οποίου η διαχείριση είχε ανατεθεί σε αυτόν.

Η εικαζόμενη απάτη διεπράχθη από τον κ. Τούσσα, ο οποίος ενήργησε ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΝΑΤ και είχε, ως εκ τούτου, την ιδιότητα του υπαλλήλου κατά την έννοια του ελληνικού ποινικού δικαίου."

Στο κείμενο της απόφασης αναφέρεται επίσης ότι: "Κατά τη διάρκεια της ακρόασής του στην Επιτροπή Νομικών Θεμάτων στις 10 Οκτωβρίου 2011, ο Γεώργιος Τούσσας υποστήριξε ότι η κατ' αυτού ποινική διαδικασία συνιστά ενδεχομένως πολιτική δίωξη εναντίον του. Ωστόσο η επιτροπή δεν διαπίστωσε την ύπαρξη λόγων fumus persecutionis στην παρούσα υπόθεση".
πηγή


salaminae έγραψε: ούτε στα "ψιλά" δεν πέρασε από τα έγκριτα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης........
αλλά είπαμε Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου