Δευτέρα, 26 Δεκεμβρίου 2011

Γράψε με αίμα και θα μάθεις πως το πνεύμα είναι αίμα


Stellina Manson
Στο διάσημο έργο του Σαίξπηρ, «Ο Έμπορος της Βενετίας», ο Εβραίος τοκογλύφος Σάιλοκ ζητά από τον έμπορο Αντόνιο μια λίβρα σάρκα σε αντάλλαγμα για ένα δάνειο 3000 δουκάτων, το οποίο ο Αντόνιο ζήταγε προς χάριν ενός Βενετσιάνου νεαρού με το όνομα Μπασάνιο, που το ήθελε προκειμένου να κερδίσει την αγαπημένη της καρδιάς του. Εν τέλει το αίτημα του Εβραίου τοκογλύφου καταρρέει στο δικαστήριο, αφού σύμφωνα με την ετυμηγορία του δικαστηρίου, για να αφαιρέσει την σάρκα θα πρέπει να αφαιρέσει και αίμα, γεγονός που δεν προβλεπόταν από την συμφωνία.
Σήμερα 420 χρόνια περίπου από την συγγραφή του έργου αυτού, οι τοκογλύφοι έχουν και πάλι ως στόχο τον μέσο πολίτη, τον «Αντόνιο», μόνο που μαθημένοι από το λάθος του Σάιλοκ δεν ζητάνε πλέον μόνο σάρκα, αλλά και αίμα. Η σάρκα συμβολίζει την ύλη και συνεπώς τα υλικά αγαθά, που όλοι πλέον οι Έλληνες πολίτες έχουν δει να εξανεμίζονται μαζί με τους κόπους ετών. Αυτό όμως θα ήταν το ελάχιστο και εν τέλει ο Λαός μας θα επιζούσε, γιατί έχει βρεθεί πολλές φορές σε δεινή οικονομική θέση και έχει καταφέρει να ανακάμψει. Έχει βρεθεί πολλές φορές, γενικά, σε καταστάσεις που θα λυγίζαν οποιονδήποτε άλλο λαό και έχει καταφέρει, όχι μόνο να ανακάμψει, αλλά και να μεγαλουργήσει. Ενδεικτικό αυτού ότι η γενιά που χρεοκόπησε το 1893 ήταν και η γενιά που κατάφερε να διπλασιάσει την Ελλάδα, η γενιά που πλησίασε μια αναπνοή από το να πραγματοποιήσει το Όραμα για μια Μεγάλη Ελλάδα.
Όμως τώρα, όπως προείπαμε, οι τοκογλύφοι ζητάνε και αίμα. Μάθανε από το λάθος του Σάιλοκ. «Γράψε με αίμα και θα μάθεις πως το πνεύμα είναι αίμα», λέει ο Νίτσε, αποκαλύπτοντας μας τον συμβολισμό του αίματος. Με τον καταναλωτισμό και την υλική ψευδοευημερία κατορθώσαν να βάλουν έναν ολόκληρο Λαό να φορέσει τις χειροπέδες του, νομίζοντας ότι είναι χρυσά βραχιόλια. Κάναν έναν ολόκληρο Λαό να εξαρτηθεί από τους ίδιους του τους δυνάστες. Και αυτή η σκλαβιά είναι χειρότερη γιατί στηρίζεται στον εθισμό, όπως χειρότερη είναι η κατάσταση του ναρκομανή από τον σκλάβο. Ο σκλάβος γνωρίζει ποιο είναι το αφεντικό του και έχει σαφή εικόνα του τι γίνεται, ενώ αντιθέτως ο ναρκομανής θεωρεί το αφεντικό του, φίλο του.
Όμως ο συμβολισμός του Αίματος δεν σταματά εδώ. Δεν μπορεί κανείς παρά να βάλει στην συνάρτηση και τον παράγοντα λαθρομετανάστευση, που εμμέσως, διαμέσω των επεκτατικών τους πολέμων, δημιουργούν οι ίδιοι οι τοκογλύφοι. Είναι γνωστό άλλωστε πως οι σημερινοί πόλεμοι γίνονται προς χάριν του Ισραήλ και του ανοίγματος αγορών, που πρίν είχαν κλειστές τις πόρτες τους στους διάφορους «οίκους» και τις κατασκευαστικές εταιρίες των διάφορων «συμβούλων» των τοκογλύφων, αλλά και των ίδιων των τοκογλύφων. Εύκολα έρχεται στο νου η νοθεία του Αίματος που συντελείται στην χώρα μας κάτω από την πίεση εκατομμυρίων αλλοφύλων λαθρομεταναστών που κατακλύζουν τις πόλεις και τα χωριά μας, αλλά και το Αίμα από την αλματώδη αύξηση της εγκληματικότητας. Μια εγκληματικότητα που, όπως δείχνουν όλες οι στατιστικές, ακόμα και μετά το «μαγείρεμα» τους, οφείλεται κατά συντριπτικό ποσοστό στους λαθρομετανάστες.
Επειδή, λοιπόν, ο «Σάιλοκ» πλέον ζητά και αίμα, δεν θα πρέπει να πιστεύουμε ότι θα υπάρξει λύση στο «δικαστήριο», δηλαδή στην πολιτικά ορθή ιδεολογία του αστικού κράτους και τον «πολιτικό πολιτισμό» των εκπροσώπων του. Η μόνη λύση είναι η συντεταγμένη και Αληθινή Εθνική Αντίσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου