Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2012

Μια Ελληνίδα μάνα ένας Αφγανός και μια απόπειρα αυτοκτονίας........

Για να μην μπερδευτούμε σύμφωνα με την εφημερίδα Χρόνος της Κομοτηνής έχει η παρακάτω ιστορία........

Κομοτηνή: Ζει με τα 4 παιδιά της σε ξεχασμένο βαγόνι...


Ο γολγοθάς μιας πολύτεκνης μητέρας που δίνει τη μάχη για την επιβίωση κάτω από άθλιες συνθήκες...

Σε ένα σταματημένο βαγόνι στο σιδηροδρομικό σταθμό Κομοτηνής έχει βρει καταφύγιο η Ελένη Καζαντζίδου και τα τέσσερα παιδιά της.Η πολύτεκνη μητέρα είπε στο xronos.gr «στο παλιό σπίτι το ταβάνι όλο έχει γκρεμιστεί, δεν επιτρέπεται να μείνουμε. Κάναμε χαρτιά για άλλο σπίτι, αλλά δεν μπορώ να βρω ακόμη, τα χαρτιά τα δώσαμε, αλλά προς το παρόν μένουμε στο βαγόνι στο σταθμό…».Ένα βαγόνι χωρίς τουαλέτα, μπάνιο, πετρογκάζ, έχει φέρει σε απόγνωση τη μητέρα, «πέντε μέρες έχω να μαγειρέψω, ούτε ψυγείο για τρόφιμα έχω, ούτε τίποτα, τα παιδιά πέντε μέρες έχω να τα ταΐσω. Ο άνθρωπος που έχει το σταθμό καμία φορά όταν μπορεί δίνει σάντουιτς, αλλά 4 παιδιά τι να φάνε από ένα σάντουιτς, ούτε το πρωί έφαγαν, ούτε το μεσημέρι, ούτε το βράδυ. Σπίτι τουλάχιστον να μας δώσουν να μαγειρεύουμε… Νερό πάμε να πάρουμε από τον ΟΣΕ, είναι η καθαρίστρια εκεί φωνάζει, μας έβαλε ο άνθρωπος μέσα στο βαγόνι αλλά δεν υποφέρεται…».

Μαζί της μένουν τα τέσσερα παιδιά της ο Γιάννης 8 ετών, ο Γρηγόρης 10 ετών, η Νικολέτα 15 ετών και ο Γιώργος ο οποίος μόλις έκλεισε τα 18 και προσπαθεί να βοηθήσει την οικογένειά του και τη μητέρα του. Ο 19χρονος γιος της Ραφαήλ βρίσκεται στη Δράμα. Η Ελένη Καζαντζίδου απευθύνει έκκληση στα φιλάνθρωπα αισθήματα των πολιτών ώστε να βρεθεί άμεση λύση στο πρόβλημά της και να βρεθεί μία αξιοπρεπής στέγη για τα παιδιά της.


και σήμερα μάθαμε ότι Αφγανός απειλούσε να τερματίσει τη ζωή τουγιατί ???????

Ν' αυτοκτονήσει απειλούσε ένας Αφγανός, πατέρας δύο παιδιών, μέσα στα γραφεία μη κυβερνητικής οργάνωσης (ΜΚΟ) στη συμβολή των οδών Αγίου Δημητρίου και Αρκαδιουπόλεως στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με πληροφορίες, το περιστατικό σημειώθηκε χτες το μεσημέρι όταν ο αλλοδαπός πήγε στα γραφεία της οργάνωσης, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί καθώς έληγε η μίσθωση στο σπίτι όπου διέμενε. Μάλιστα, όπως επισημαίνουν αστυνομικοί, ο Αφγανός έχασε την ψυχραιμία του και αφού έσπασε ένα τζάμι, στη συνέχεια άρπαξε ένα κομμάτι γυαλί και με αυτό απειλούσε ότι θα βάλει τέλος στη ζωή του. Οι υπάλληλοι της μη κυβερνητικής οργάνωσης ενημέρωσαν αμέσως τις αρχές και στο σημείο έσπευσαν διαπραγματευτές, οι οποίοι τελικά έπεισαν τον αλλοδαπό να παραδοθεί και λίγο αργότερα οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Ανω Πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου