Δευτέρα, 2 Ιουλίου 2012

Αλβανοί συγκεντρώθηκαν στα Ελληνοαλβανικά σύνορα, στο τελωνείο Μαυροματίου Σαγιάδας Θεσπρωτίας, από την αλβανική πλευρά και κήρυξαν... τον πόλεμο στην Ελλάδα


Φώναζαν θέλουμε την πατρίδα μας και... κήρυξαν πόλεμο στην Ελλάδα
Τέσσερις χιλιάδες (!!) Αλβανοί συγκεντρώθηκαν στα Ελληνοαλβανικά σύνορα, στο τελωνείο Μαυροματίου Σαγιάδας Θεσπρωτίας, από την αλβανική πλευρά και κήρυξαν... τον πόλεμο στην Ελλάδα. Μίλησαν για επαναπατρισμό και επιστροφή των περιουσιών τους, ενώ δεν δίστασαν, για ακόμη μια φορά, να κάνουν λόγο για "γενοκτονία". Ο πρόεδρος του κόμματος των τσάμηδων PDIU Shpetim Idrizi, επανέλαβε το αίτημα για έκδοση ψηφίσματος από την αλβανική βουλή υπέρ των Τσάμηδων και ζήτησε να εντχθεί το «ζήτημα» τους στην ατζέντα της κυβέρνησης της χώρας τους. Μάλιστα κατηγόρησε την Ελλάδα για κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αφού δεν επιτρέπει στους Τσάμηδες να επισκεφτούν την Ελλάδα. Νωρίτερα είχε προηγηθεί εκδήλωση στο "Μνημείο Γενοκτονίας", όπως το ονομάζουν, στην Τζάρα Αγίων Σαράντα. Eκεί φύτεψαν και μια ελιά, που συμβολίζει την έναρξη των εργασιών για τη δημιουργία μεγάλου μνημείου. Να σημειωθεί ότι η ελληνική πλευρά είχε λάβει τυπικά μέτρα ασφαλείας. Συγκεκριμένα είχε κλείσει, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τις πόρτες στο τελωνείο Μαυροματίου, υπήρχαν εκεί άνδρες των ΜΑΤ, ενώ αστυνομικοί με πολιτικά παρακολουθούσαν τις κινήσεις.salaminae έγραψε:


Τι βλέπετε στην παραπάνω φωτογραφία;

Κάποιος Έλληνας θα έλεγε…. βλέπω 4000 (!!) Αλβανούς εθνικιστές (αλβανο τσάμηδες) να διαδηλώνουν για την υποτιθέμενη «γενοκτονία» που τους έκανε η Ελλάδα!
Λάθος, αυτό που βλέπετε είναι -τουλάχιστον- άλλα πεντέξι πράγματα:
  1. Βλέπετε, μία διαδήλωση πάνω σε έναν συγχρονο ασφαλτροστρωμένο δρόμο που δύο μόλις χρόνια πριν ήταν ένας απίστευτος -σχεδόν απροσπέλαστος από ΙΧ- χωματόδρομος. Τον δρόμο αυτό κατασκέυασε η Ελλάδα (εντός της Αλβανίας!) με Ελληνικά χρήματα (κατά 75%), Ελληνική επίβλεψη (Εγνατία Οδός Α.Ε.) και Ελληνική κατασκευή (ΑΕΓΕΚ)
  2. Βλέπετε, τουλάχιστο δύο χιλιάδες άτομα (50%*4000), που έχουν νοσηλευτεί δωρεάν στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Δουρούτης των Ιωαννίνων ή κάποιο άλλο, πληρώνοντας τίποτε ή ίσως κάποιο εντελώς τυπικό ποσό.
  3. Βλέπετε, τουλάχιστο δύο χιλιάδες άτομα (50%*4000), που δουλεύουν στην Θεσπρωτία και πηγαινοέρχονται με εντελώς στοιχειώδη-φιλικό έλεγχο στα σύνορα, ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ, από το Μαυρομάτι (χωριό της Αλβανίας από τα λίγα μη Ελληνόφωνα χωριά της λεγόμενης “Βορείου Ηπείρου”, έδρα των αλβανοτσάμηδων) στην Ελλάδα και ανάποδα.
  4. Βλέπετε, κάποιους ηλικιωμένους που παίρνουν (και σίγουρα έπαιρναν για χρόνια) σύνταξη ΟΓΑ από το Ελληνικό δημόσιο.
  5. Βλέπετε, κάποιους νεότερους στην ηλικία οι οποίοι παίρνουν επίδομα ανεργίας και επίδομα ενοικίου (μιας και ζουν μόνιμα στην Ελλάδα….)
  6. Βλέπετε, κάποιους φοιτητές που σπουδάζουν δωρεάν στα Ελληνικά Πανεπιστήμια (ΑΕΙ και ΑΤΕΙ)
Οι σκέψεις δικές σας…
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου