Πέμπτη, 28 Μαΐου 2015

Κωσταντίνος Παλαιολόγος Πολεμιστής και Άγιος του Έθνους


Άλλη μία ομιλία πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Τ.Ο. Σαλαμίνος. Ο Συναγωνιστής Αχιλλέας Β. εξιστόρησε τις ηρωικές στιγμές υπερασπίσεως της Βασιλεύουσας.


Ο Τελευταίος Αυτοκράτορας ως μέλος της δυναστείας των Παλαιολόγων, σφράγισε την Βυζαντινή Αυτοκρατορία με την ηρωική αντίσταση του. Οι πολιτικές και στρατιωτικές ικανότητες του δεν ήταν δυνατόν να ανατρέψουν τον  συσχετισμό δυνάμεων.
Τον Απρίλιο του 1453 Π.Χ. ο τουρκικός στρατός φθάνει έξω από τα τείχη και οι Έλληνες παίρνουν θέσεις μάχης. Το πιο ευάλωτο σημείο θα το υπερασπιζόταν ο ίδιος ο Αυτοκράτορας. Απόφαση όλων ήταν να πέσουν με τη θέληση τους και να μην λυπηθούν τη ζωή τους.


Η μάχη άνιση, ο αγώνας μάταιος, αλλά το πνεύμα αυτοθυσίας νικάει. Εκεί στην πύλη του Ρωμανού, πρώτος ανάμεσα σε ίσους, Πολεμιστής και Άγιος του Έθνους ο Παλαιολόγος έθεσε εαυτόν ασφαλή κρηπίδα της αναγεννήσεως και της αέναου πορείας της Φυλής.
562 χρόνια μετά, το τείχος και το φρούριο αυτό, ακούει στο όνομα ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.

Ο Συναγωνιστής  χειροκροτήθηκε από τους παρευρισκομένους και κατόπιν προτροπής του Υπεύθυνου Πολιτικής Οργανώσεως Παπαδημητρίου Μιχαήλ, όλοι δήλωσαν παρών για την εκδήλωση της Χρυσής Αυγής, Τιμής και Μνήμης στους τελευταίους υπερασπιστές της Βασιλεύουσας στην πλατεία Μητροπόλεως στις 29 Μαΐου.
Η εκδήλωση έκλεισε με τον καθιερωμένο Εθνικό Ύμνο και τον Ύμνο της Χρυσής Αυγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου