Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2016

Μαθήματα Ελληνικής Ιστορίας: “Η Ναυμαχία της Σαλαμίνας”

      Στα πλαίσια των μαθημάτων Ελληνικής ιστορίας, πραγματοποιήθηκε στην Τ.Ο. Σαλαμίνος, η ομιλία από τον Συναγωνιστή συγγραφέα και ερευνητή Μπιθιζή Ευάγ. Αχιλλέα.
     Προλογίζοντας, ο Γραμματέας της Τ.Ο Σαλαμίνος και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Παπαδημητρίου Μιχάλης, αναφέρθηκε στον ομιλητή και το συγγραφικό του έργο, με τίτλο "Η ΝΑΥΜΑΧΙΑ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ Τότε και Τώρα". 


     Κατόπιν τον λόγο πήρε ο συναγωνιστής, εξιστορώντας με παραστατικότητα τις ναυτικές αρετές των Αθηναίων και ειδικώς του Θεμιστοκλέους. Η ναυμαχία της Σαλαμίνος έληξε με θρίαμβο των Ελλήνων, πέρασε γρήγορα στον θρύλο, έγινε θέμα για ρήτορες και τραγικούς , αλλά κυρίως αποτέλεσε δίδαγμα για τους λαούς και καθιερώθηκε ώς η αφετηρία της παγκόσμιας Ναυτικής Ιστορίας. 
     

     Ο Τύμβος των Σαλαμινομάχων, μολονότι κηρύχθηκε αρχαιολογικός χώρος, εμφανίστηκε σαν ιδιοκτησία της Α.Ε. «ΑΡΚΑΔΙΑ» (Αχιλλέας Καραμανλής). Αν και χαρακτηρισμένη περιοχή ως αρχαιολογική ζώνη, επί δεκαετίες γίνονται εργασίες άγριας βιομηχανικής εκμεταλεύσεως. Διοικητικά όλος ο χώρος ανήκει στον ΟΛΠ, ο οποίος φέρεται διατεθειμένος να τον παραχωρήσει στο ΤΑΙΠΕΔ και αυτός με την σειρά του να τον παραχωρήσει στην Κινέζικη εταιρεία COSCO, αλλά η κυρία Διαμάντη σύζυγος του Αχιλλέα Καραμανλή διεκδικεί ως κληρονομιά την περιοχή. Κυβερνήσεις, περιφέρεια και δήμος είναι ανήμποροι να σηκώσουν ανάστημα λόγω χρόνιων "δημοκρατικών" πολιτικών παιχνιδιών και  ομηριών "συνταγματικών τόξων".
 Μετά το πέρας της ομιλίας, ως είθισται σε στάση προσοχής, ψάλλαμε τον Εθνικό ύμνο και τον ύμνο της Χρυσής Αυγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου