Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2016

Μαθήματα Ελληνικής Ιστορίας - Η δίκη των έξι


Την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου, στα πλαίσια των μαθημάτων Ελληνικής Ιστορίας, πραγματοποιήθηκε στην Τ.Ο. Σαλαμίνος η ομιλία από τον συναγωνιστή Μ. Λαζάρου.Εφέτος, στις 16 Νοεμβρίου συμπληρώνονται 94 έτη από την καταδικαστική απόφαση και την εκτέλεση των «6» στην τοποθεσία Γουδή. Η Δίκη δεν έγινε με την καθιερωμένη έννοια του όρου, ούτε οι κατηγορούμενοι ήσαν «6» (ήσαν οκτώ : Οι Δημήτριος Γούναρης, Πέτρος Πρωτοπαπαδάκης, Γεώργιος Μπαλτατζής, Ξενοφών Στρατηγός, Μιχαήλ Γούδας, Ν. Στράτος, Νικόλαος Θεοτόκης και Γεώργιος. Χατζηανέστης). Ο τίτλος αυτός λοιπόν έχει ως μικρονοϊκό στόχο να συσκοτίσει ιστορικώς την αλήθεια. Η Bενιζελογενής «Επανάσταση» του 1922 έγινε, ώστε μέσω αυτής, να αναζητηθεί η συγκάλυψη των ευθυνών.

Το στρατοδικείο και η ενώπιον αυτού διαδικασία καταπάτησε στοιχειώδη υπερασπιστικά δικαιώματα των κατηγορουμένων. Επρόκειτο για παγκόσμιο πρωτοτυπία αθλιότητος στα δικαστικά χρονικά, να παραπέμπονται σε δίκη και να τυφεκίζονται άνθρωποι μετά από...κατάθεση ψηφισμάτων ομάδων "αγανακτισμένων" πολιτών !!! Συμπεριφορά ανάλογη των σοβιετικών εγκληματιών δίχως καν τον κυνισμό της ειλικρινείας.

Ζούμε στην εποχή, που αν τα ιστορικά γεγονότα δεν πάρουν την έγκρισή των Μπολσεβίκων τόσο το χειρότερο γι’ αυτά. Είναι σαν να μην συνέβησαν ποτέ, άρα άνευ σημασίας. Πάντα επίκαιρα τα λόγια του Αρχηγού της Χρυσής Αυγής Ν. Μιχαλολιάκου, όταν σε άρθρο του στο οπισθόφυλλο της εφημερίδας ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ το 2004 αναφέρονταν σε "ινστρούχτορες καθηγητές" οι οποίοι έχουν αποτύχει παταγωδώς στην προσπάθεια τους να πείσουν τους νέους να αφομοιώσουν την αντεθνική ρητορική που εξαπολύουν.Μετά το πέρας της ομιλίας, ώς είθισται σε στάση προσοχής, ψάλλαμε τον Εθνικό ύμνο και τον ύμνο της Χρυσής Αυγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου