Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016

Μαθήματα Ελληνικής Ιστορίας - Δεκεμβριανά 1944

     
     Στα πλαίσια των Μαθημάτων Ελληνικής Ιστορίας, πραγματοποιήθηκε στην Τ.Ο. Σαλαμίνος η ομιλία απο τον συναγωνιστή Αχιλλέα Β.
     ο Συμμοριτοπόλεμος στην δεκαετία του 1940 συνιστά μια από τις πλέον δραματικές περιπέτειες του νεοελληνικού Εθνικού Βίου. Ακόμη και σήμερα, 72 χρόνια μετά τον  «Κόκκινο Δεκέμβρη», η αποτίμηση της εποχής δεν είναι αυτονόητη. Ο αστικός πολιτικός κόσμος διέπραξε το τεράστιο λάθος να αφήσει ελεύθερο το πεδίο δράσης μετά την τριπλή κατοχή.     ο Βρετανός Καθηγητής της Βαλκανικής Ιστορίας, ιστορικός Richard Clogg «….η ανικανότητα και η απροθυμία του παραδοσιακού πολιτικού κόσμου να προσφέρει καθοδήγηση τελικά άφησε τον χώρο στο ΚΚΕ να αναπτυχθεί και να δράσει σχεδόν μόνο του». Και πράγματι το ΚΚΕ άδραξε την ευκαιρία. 


     Κατά την διάρκεια του 2ου κομμουνιστικού γύρου η Αθήνα είχε μεταβληθεί σε απέραντο σφαγείο. Περιστέρι, Διυλιστήρια της Ούλεν, Άγιος Πέτρος Καισαριανής, λατομεία Κυψέλης, Υμηττού και Γούβας και άλλες περιοχές έγιναν τόποι μαρτυρίων χιλιάδων Ελλήνων. Οι αγρίως δολοφονηθέντες (με σφαίρες, τσεκούρια, μαχαίρια, ακόμα και κονσερβοκούτια) από την τρομοκρατική οργάνωση ΟΠΛΑ του ΚΚΕ, υπολογίζονται σε δεκάδες χιλιάδες!
     Σήμερα, οι μαχητές αυτού του έπους δεν τιμώνται από τους Κούληδες και Μπουμπούκους. Ο τροχός της Ιστορίας όμως,  γυρίζει γρήγορα και φαίνεται πως έρχεται η ώρα που οι ήρωες θα τιμώνται όπως τους πρέπει. Μετά απο 72 χρόνια, η Χρυσή Αυγή του Ελληνισμού Εγγυάται γι’ αυτό. 
    Μετά το πέρας της ομιλίας, ως είθισται σε στάση προσοχής, ψάλλαμε τον Εθνικό ύμνο και τον ύμνο της Χρυσής Αυγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου