Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2016

Μαθήματα Ελληνικής ιστορίας - Μία Μεγάλη Ηλιακή Γιορτή     Στα πλαίσια των Μαθημάτων Ελληνικής Ιστορίας, πραγματοποιήθηκε στην Τ.Ο. Σαλαμίνος η ομιλία απο τον συναγωνιστή Κωνσταντίνο Μαυροειδή.


    Τα Χριστούγεννα η εορτή της ανάμνησης της γεννήσεως του Ιησού Χριστού δηλαδή, αποτελούν την μεγαλύτερη γιορτή του Χριστιανισμού, αποτελώντας ημέρες χαράς για όλον τον Χριστιανικό κόσμο. Παλαιός και Νέος κόσμος συνδέονται δραστικά και δημιουργικά.  Ως Έλληνες και ως Εθνικιστές πρέπει να γιορτάζουμε τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά
γιατί μας συνδέει με τη Ζωή.
     Το χειμερινό Ηλιοστάσιο 22-25 Δεκεμβρίου σημαίνει την αρχή του χειμώνα, και ο Ηλιος αρχίζει βαθμιαία να αυξάνει την ημέρα έως ότου εξισωθεί με την νύχτα. Ας βρούμε τους κοινούς εκείνους λόγους που θα μας επιτρέψουν να εορτάσουμε ως πρόσωπα, οικογένειες και Έλληνες την αναγέννηση της δημιουργικής αιτίας του κόσμου, τη γέννηση του «Θεού του Ζώντος», του τωρινού, του παλαιότερου, του παντοτινού, του «νυν και αεί». Να εορτάσουμε  την ελπίδα για το αύριο της ύπαρξης του κόσμου, του τόπου και του λαού μας ! Να εορτάσουμε τον θρίαμβο του ανεσπέρου Φωτός επάνω στις απάνθρωπες και αντιφυσικές  δυνάμεις του σκότους του χάους και της αποσύνθεσης.
     Μετά το πέρας της ομιλίας, ως είθισται σε στάση προσοχής, ψάλλαμε τον Εθνικό ύμνο και τον ύμνο της Χρυσής Αυγής.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου