Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2017

Μαθήματα Ελληνικής ιστορίας - Ύψωμα 731

     


     Την Πέμπτη 16 Μαρτίου, στα πλαίσια των Μαθημάτων Ελληνικής Ιστορίας, πραγματοποιήθηκε στην Τ.Ο. Σαλαμίνος η ομιλία από τον Συναγωνιστή Αχιλλέα Β. 
     Η πολυδιαφημισμένη «Εαρινή Επίθεση» των Ιταλών εξέσπασε στις 9 του Μαρτίου του 1941 σε όλη τη γραμμή του μετώπου. Δώδεκα ιταλικές Μεραρχίες με άφθονα εφόδια είχαν ριχτεί σε έξι καταπονημένες ελληνικές και δεν πήραν ούτε σπιθαμή εδάφους ! Έπεσαν πάνω στις ΑΠΟΡΘΗΤΕΣ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ του υψώματος 731. 


     Το ιταλικό πεζικό προχωρεί με την υποστήριξη του πυροβολικού  του, βέβαιο ότι, στα υψώματα αυτά, που τ' ανασκάλεψε με νύχια πυρωμένα το πνεύμα της οργής, δεν θ' ανάσαινε πια ψυχή ζωντανή (100.000 βλήματα από 400 πυροβόλα, 300 βαρείς όλμους  και τα πυρά της Ιταλικής Αεροπορίας). 


     Και τότε έγινε το θαύμα. Μέσα απ' τα χώματα, τις πέτρες, τα κομματιασμένα συρματοπλέγματα, τους ξεκοιλιασμένους γαιόσακους, αναδεύτηκαν ανθρώπινα όντα, σαν να βρικολάκιαζαν, ανασηκώθηκαν, έσφιξαν στο μάγουλο το όπλο, σημάδεψαν, έριξαν στο ψαχνό. Οι Ιταλοί ανατρέπονται και υποχωρούν προς την αρχική γραμμή εξορμήσεώς τους, καταδιωκόμενοι, αρχικά από τους μαχητές και στη συνέχεια από τα πυρά του ελληνικού πυροβολικού.      Στην εκφυλισμένη Ελλάδα του 2017,  με ένα Έθνος αλλοτριωμένο, οι τοπικές οργανώσεις της Χρυσής Αυγής αποτελούν τα σύγχρονα υψώματα 731. 

     Μετά το πέρας της ομιλίας, ως είθισται σε στάση προσοχής, ψάλλαμε τον Εθνικό ύμνο και τον ύμνο της Χρυσής Αυγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου